UniCredit Leasing Corporation si Unicredit Tiriac Bank lideri pe piata financiar-bancara

UniCredit Leasing Corporation, Unicredit Tiriac Bank, lider

Situatia financiara a UniCredit Leasing Corporation pentru 2008 se concretizeaza in peste 555 milioane de euro reprezentata de 15.442 de contracte noi. In functie de tipul de bunuri, 82,67% reprezinta autovehicule finantate, 6,13% echipamente, 7,13% vehicule comerciale sub 3,5 tone, 4% vehicule comerciale de peste 3,5 tone iar 0,06% bunuri imobiliare.

Cu mai mult de 2900 de angajati in 17 tari, UniCredit Global Leasing este lider pe pietele cheie ale Europei: Italia, Austria si Germania precum si pe pietele in curs de dezvoltare din Europa Centrala si de Est: Polonia, Romania, Republica Ceha, Ungaria, Serbia, Slovenia, Croatia, Slovacia, Rusia, Ucraina, Tarile Baltice, Bulgaria, Bosnia Hertegovina si Turcia.

Membra a grupului UniCredit, Tiriac Bank a raportat in 2008 o crestere anuala de 37% a profitului net auditata in IFRS atingand 358,3 milioane RON, estimat sa reprezinte peste 10% din profitul consolidat la nivelul sistemului bancar din Romania. Profitul operational a crescut cu 48% fata de finalul anului 2007 atingand 602 milioane RON determinat de o crestere de 39% a veniturilor in conditiile unei cresteri de 30% a costurilor operationale. Raportul cost-venituri a continuat sa se imbunatateasca depasind media sistemului bancar cu un nivel de 48,2% de la 51,4% in 2007, in pofida celor 101 de noi unitati deschise in cursul anului 2008.

“Am reusit sa imbunatatim profitabilitatea bancii in mod sustenabil in conditiile in care reteaua de sucursale s-a dezvoltat intr-un ritm mai rapid si mult peste planurile initiale. In 2008 la nivelul bancii a fost dezvoltat un model de deservire specializat pe segmente de clienti care a contribuit semnificativ la sporirea calitatii oferite prin reducerea timpului alocat tranzactiilor bancare si prin simplificarea procedurilor” a declarat Rasvan Radu, Presedinte Executiv al UniCredit Tiriac Bank.

Sursa: Redactia Finantare.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.