Opinia UGIR-1903 fata de Guvern – context anti-criza

ajutor de stat, federatii patronale, subventii

Reprezentantii Uniunii au alcatuit un plan de masuri anti-criza, ce vizeaza principalele doua domenii de activitate sectoriale: infrastructura si agricultura.

Presedintele UGIR-1903, Ioan Cezar Coraci, a cerut ca micii producatori agricoli sa fie sustinuti in activitatea lor de catre Ministerul Agriculturii pentru a inchide circuitul de productie, in conditiile in care acestia primesc cele mai mici subventii dintre statele membre UE.

La randul sau, Presedintele Federatiei Sindicatelor Libere din Chimie Petrochimie – FSLCP, Achille Dutu, a explicat ca costurile de productie din lunile februarie si martie nu pot fi sustinute, ceea ce a condus la un declin financiar pe piata ingrasamintelor.

Conducerea patronatului acuza reprezentantii Ministerului Agriculturii si pe cei ai Ministerului Economiei ca nu respecta acordurile inchieate inca din luna ianuarie prin care s-a negociat un plan de criza. In acest sens, Federatiile patronale au semnat o scrisoare catre Consiliul Suprem de Aparare al Tarii si au solicitat o intalnire de urgenta pentru a putea fi explicate demersurile gresite ale Minsiterului Agriculturii.

„Speram sa ia masurile care se impun intr-o asemenea situatie, tot asa cum speram ca institutiile statului sa isi faca datoria, sa se autosesizeze, pentru ca exista cel putin un conflict de interese, daca nu mai mult de atat” a declarat Ioan Cezar Coraci, Presedintele UGIR-1903.

Sursa: Redactia Finantare.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top