Afacerile VB Leasing au scazut cu aproape 70% in februarie, la 8,4 milioane euro

VB Leasing Romania, costuri, afaceri

In februarie 2008, compania a inregistrat o valoare a bunurilor finantate de 26 milioane euro.

“Situatia pietei si cererea scazuta existenta pe piata au determinat scaderea volumelor, insa segmentul auto detine ponderea cea mai mare in portofoliul nostru actual. Fata de aceeasi perioada din 2008, in ianuarie si februarie 2009 vanzarile auto in leasing au scazut cu aproximativ 65-70%”, a spus directorul general al VB Leasing, Liviu Serban.

El considera ca firmele de leasing sunt obligate sa gaseasca “oportunitatile pe care aceasta situatie de piata le ofera”, desi se remarca o descrestere a afacerilor in majoritatea domeniilor de activitate.

“Anul acesta ne asteptam, insa, ca domeniul echipamentelor sa fie cel care va inregistra o crestere, fata de volumul de anul trecut”, a estimat Serban.

VB Leasing este specializata pe trei domenii de activitate: autoturisme si autoutilitare, camioane/utilaje de constructii si echipamente. In ce priveste strategia companiei in perioada urmatoare, seful VB Leasing a precizat ca firma isi mentine numarul actual de puncte de lucru.

“Ne concentram in aceasta perioada pe gasirea de solutii de reduceri de costuri care sa nu afecteze costurile cu personalul, acesta fiind resursa cea mai importanta a organizatiei, mai ales in cadrul unei piete atat de competitive cum este cea de leasing”, a mai spus Serban.

VB Leasing Romania (VB Leasing Ro) a afisat pentru anul trecut afaceri de 160 milioane euro, in scadere cu 22% fata de 2007, insa si-a sporit profitul net de 2,7 ori, la 6,8 milioane euro, pe fondul reducerii costurilor.

Sursa: Banknews

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.