Amplu proiect de dezvoltare urbana la Sfantu Gheorghe

Antal Arpad, proiect, POR, finantare

Viceprimarul municipiului Sfantu Gheorghe, Eva Sztakics, a declarat ca in acest proiect a fost cuprinsa o suprafata de 0,86 kmp din centrul municipiului, unde se afla, practic, cladirile si institutiile importante pentru viata sociala, economica si culturala a asezarii, cum ar fi scolile, bancile, palatele administrative, teatrele, magazinele, etc.

Potrivit acesteia, intentia autoritatilor locale este de a schimba aspectul zonei centrale prin intermediul a sase proiecte independente, dar care au fost comasate intr-unul singur tocmai pentru a fi finantate si realizate simultan.

Concret, se doreste reabilitarea a 17 strazi din centrul orasului, amenajarea de piste pentru biciclete si crearea de trasee pietonale pentru a reduce traficul rutier si, implicit, nivelul noxelor, infiintarea a trei parcari subterane sau etajate cu peste 500 de locuri pentru automobile, reabilitarea unei cladiri monument istoric, ce gazduieste in prezent Centrul de transfuzie sanguina, si transformarea in muzeu cinegetic, precum si reabilitarea si modernizarea cantinei sociale care functioneaza intr-o cladire traditionala din zona veche a orasului.

Proiectul, evaluat la aproape 12 milioane de euro, a fost depus, marti, la Agentia de Dezvoltare Regionala 7 Centru de la Alba Iulia, pe Axa prioritara 1 a Programului Operativ Regional ce vizeaza sprijinirea dezvoltarii durabile a oraselor si polilor urbani de crestere.

Primarul municipiului Sfantu Gheorghe, Antal Arpad, considera ca proiectul este foarte bun si ca, la ora actuala, nici un alt oras din tara nu are unul de o asemenea complexitate, drept urmare si-a exprimat speranta ca va fi selectat spre finantare. “Suntem 28 de municipii care ne vom lupta pentru 46 de milioane de euro dintre cele 151 de milioane alocate in cadrul POR pe axa 1, pentru ca diferenta va reveni localitatilor Brasov, Mures si Sibiu, in calitate de poli de dezvoltare, dar noi speram sa obtinem un punctaj bun”, a spus primarul.

Sursa: Portalul National de Administratie Publica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.