Guvernul restrange limitele maxime in care autoritatile locale pot contracta fonduri rambursabile

fonduri rambursabile, Guvern, finantare

Limita maxima in care autoritatilor locale le va fi permis sa contracteze fonduri rambursabile, prin imprumuturi de la bancile comerciale si institutiile de credit, precum si prin emisiuni de titluri de valoare, va fi redusa de la 3 miliarde lei, acceptata in 2008, la 2,5 miliarde lei.

In acelasi timp, limita maxima in care autoritatile locale pot efectua trageri din finantarile rambursabile contractate sau care urmeaza sa fie contractate din aceleasi surse va fi restransa de la 2,5 miliarde lei, in 2008, la 1,7 miliarde lei. Noile limite vor fi impuse prin hotarare de guvern.

In aceste limite nu sunt incluse finantarile rambursabile pentru prefinantarea si/sau cofinantarea proiectelor care beneficiaza de fonduri nerambursabile de la Uniunea Europeana si tragerile din aceste finantari rambursabile, contractate sau care urmeaza a fi contractate de catre autoritatile locale. Finantarile contractate si tragerile va trebuie avizate, ca si anul trecut, de catre Comisia speciala de autorizare a imprumuturilor locale.

Guvernul trebuie sa se incadreze in acest an intr-un deficit bugetar de maximum 4,6% din PIB, conform intelegerii convenite saptamana trecuta cu Fondul Monetar International. Ministrul de Finante, Gheorghe Pogea, si ministrul Muncii, Marian Sarbu, au fost mandatati sa pregateasca actele normative care sa includa prevederile stabilite cu FMI, referitoare la reducerea de cheltuieli in administratia publica.

Sursa: Portalul National de Administratie Publica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.