La Tulcea a fost semnat contractul pentru cel mai mare proiect de mediu

fonduri UE, proiect de mediu, Aquaserv, Tulcea

Contractul, in valoare totala de 10 milioane de lei, a fost semnat de directorul societatii Aquaserv SA, Sorin Zaharcu, si conducerea consortiului format din firmele Coral SRL din Tulcea si Adiss SRL din Baia Mare si vizeaza realizarea unor statii de epurare in orasele tulcene Macin si Isaccea, lucrarile fiind considerate extrem de importante de primarii celor doua comunitati.

“Reteaua de furnizare a apei potabile din oras, veche de peste 50 de ani, ne creeaza foarte mari dificultati in timpul verii, avariile fiind foarte frecvente”, a declarat primarul orasului Macin, Andone Ichim. La randul sau, primarul orasului Isaccea, Ilie Petre, a subliniat faptul ca acesta este primul proiect care se deruleaza in urma asociatiei mai multor aglomerari urbane. “Este, de asemenea, primul pas pentru asigurarea unui standard civilizat de viata populatiei din aceste aglomerari urbane”, a mai spus Ilie Petre.

Conducerea consortiului de firme a afirmat ca doreste ca lucrarile, care au termen de incheiere 36 de luni, sa se finalizeze in maximum sase luni. “Este primul contract care se semneaza pe POS-ul de mediu din cele cinci care au fost aprobate in Romania iar la Tulcea s-a semnat primul contract in mod real”, a subliniat directorul societatii Adiss SRL, Cornel Rat.

Directorul companiei Aquaserv SA, Sorin Zaharcu, a declarat ca luna aceasta se vor semna contractele pentru alte doua lucrari in cele doua orase incluse in acelasi proiect finantat de Uniunea Europeana, contractele, in valoare de 50 de milioane de lei, vizand realizarea retelelor de distributie a apei potabile si reabilitarea capacitatii de productie si reabilitare. “Speram ca la finele acestei luni sa incheiem procedura de publicare in Sistemul Electronic de Achizitii Publice a tuturor licitatiilor, astfel incat in iulie sa semnam toate contractele iar la finele acestui an sa facem plati pe lucrari in suma de 110 milioane lei“, a afirmat directorul Sorin Zaharcu.

In mai 2008, Uniunea Europeana a aprobat acordarea a 113.797.800 de euro pentru realizarea proiectului initiat de Aquaserv pentru reabilitarea si extinderea retelelor de apa uzata din Tulcea, Isaccea, Sulina si Macin, acesta fiind, potrivit autoritatilor locale, cel mai mare proiect de mediu finantat in Romania de UE. In cel mai estic oras al Romaniei, Sulina, se vor executa lucrari de 11 milioane de euro, la Macin, lucrari in valoare de 9,5 milioane de euro, iar la Isaccea, de 7,5 milioane de euro, numarul persoanelor care vor beneficia de acest proiect fiind de 106.000.

Compania cu capital de stat Aquaserv s-a infiintat in iulie 2004, in calitate de operator al serviciilor de alimentare cu apa si de canalizare a municipiului Tulcea, trei ani mai tarziu societatea transformandu-se in operator regional, actionarului initial al societatii, Consiliul Local al Municipiului Tulcea, alaturandu-i-se Consiliul Judetean Tulcea, precum si consiliile locale din Sulina, Macin si Isaccea.

Sursa: Portalul National de Administratie Publica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.