Banii FMI trebuie sa creeze locuri de munca. Micula: Daca intra in colaps doar 4-5% din companiile romanesti se blocheaza toata economia

Deblocarea finantarilor, crearea si salvarea locurilor de munca si sprijinirea businessului local sunt principalele directii in care trebuie folositi banii imprumutati de la FMI, potrivit catorva dintre cei mai importanti antreprenori romani.

“Daca intra in colaps doar 4-5% din companiile romanesti mari se blocheaza toata economia, exact asa cum s-a intamplat in sistemul bancar”, considera Viorel Micula, care detine impreuna cu Ioan Micula grupul European Food&Drinks, cel mai mare producator roman din industria alimentara.

Micula conduce un grup cu afaceri cumulate estimate la un miliard de euro si peste 8.000 de angajati, potrivit ultimelor date disponibile. Si alti antreprenori romani, precum Ioan Niculae, patronul Interagro, Ilie Carbulea, actionarul Bancii Carpatica si al companiei de transport Atlassib, firme cu mii de angajati, considera ca limitarea restructurarilor si chiar crearea de noi locuri de munca ar trebui sa fie prioritare pentru guvernanti in actualul context economic.

Mai multe detalii: www.zf.ro.

Sursa: Ziarul Financiar

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.