Cursuri de atestare in agricultura

Persoanele care vor sa obtina fonduri europene pentru finantarea unor proiecte in cadrul programului SAPARD si nu au studii in domeniul agricol trebuie sa obtina un atestat profesional. in acest sens, cei interesati se pot inscrie la Oficiul Judetean Pentru Consultanta Agricola (OJCA) pentru a urma cursuri de specialitate. “Prin masura 4.1. din programul SAPARD vor fi organizate cursuri gratuite pe o perioada de trei saptamani, dupa care absolventii vor obtine un atestat.

Domeniile in care se organizeaza aceste cursuri sunt managementul si marketingul exploatatiilor agricole, managementul prelucrarii si marketingul productiei agricole si piscicole, productia vegetala, productia animala si diversificarea activitatilor. La acest ultim domeniu se vor preda notiuni de apicultura, sericicultura, acvacultura, turism si servicii agricole”, a explicat Magda Bejan, sefa serviciului de pregatire din cadrul Oficiului Judetean de Consultanta Agricola (OJCA) Iasi. Aceasta a adaugat ca pana in prezent s-au aratat interesati sa urmeze aceste cursuri un numar de 388 de persoane.

“Dupa ce se vor finaliza inscrierile, se va face o centralizare la Bucuresti si tot acolo va avea loc o licitatie pentru stabilirea institutiilor care vor tine cursurile. Important este ca cei care vor trebui sa se deplaseze in alta localitate, vor avea asigurate transportul, cazarea si masa pe toata durata cursurilor”, a precizat Magda Bejan reporterilor de la Ziua de Iasi.

Sursa: Ziua de Iasi online

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.