“Conservarea Deltei Dunarii prin intermediul politicii regionale si de protectia mediului a Uniunii Europene”

conferinta, mediu, Uniunea Europeana

La eveniment va fi prezenta si doamna Francine Cousteau, o sustinatoare consacrata a Deltei Dunarii, alaturi de guvernatorul ARBDD, Grigore Baboianu, europarlamentari membrii ai Comisiei pentru dezvoltare regionala (REGI) si ai Comisiei pentru mediu, sanatate publica si siguranta alimentara (ENVI), reprezentanti ai institutelor de cercetare si ai organizatiilor neguvernamentale ce activeaza in domeniul mediuluii.

Prima zi este rezervata vizitarii unor obiective ce reprezinta modele de buna practica in absorbtia si gestionarea fondurilor europene, prilej cu care vor avea loc si discutii cu reprezentanti ai comunitatilor locale.

In data de 7 aprilie, cu incepere de la ora 9:30, se vor desfasura lucrarile conferintei, in cadrul careia vor fi abordate teme referitoare la politica de dezvoltare regionala si de protejare a mediului in Delta Dunarii.

Dezbaterile vor avea loc in cadrul a doua sectiuni, dintre care una dedicata capacitatii administratiei locale de a absorbi fonduri europene, provocarilor si oportunitatilor utilizarii acestor fonduri comunitare, necesitatii unei abordari transfrontiere in scopul reducerii poluarii.

Ce-a de a doua sectiune, dedicata problemelor de mediu, cuprinde teme de discutii precum dezvoltarea durabila, agricultura ecologica, managementul deseurilor in arealul Deltei Dunarii, dar si cooperarea intre actorii locali, mediul privat si cetateni.

Expertii ADR Centru pot fi contactati prin mail la [email protected], telefonic la tel.: 0358 401 276/ 0358 401 702 sau la sediul ADR CENTRU. Institutiile partenere care ofera servicii in cadrul retelei BISNet Transylvania sunt: ADR Nord-Vest, ADR Centru, Universitatea Tehnica Cluj-Napoca, Universitatea Transilvania din Brasov, CENTI Cluj – Centru de Transfer Tehnologic din cadrul ICIA-INOE – Institutul National de Cercetare-Dezvoltare pentru Opto-electronica, Incubatorul de Afaceri INCDIE ICPE-CA de la Sf. Gheorghe din cadrul Institutul National de Cercetare Dezvoltare pentru Inginerie Electrica ICPE-CA Bucuresti, Banca Transilvania, prin Clubul Intreprinzatorului Roman cu sucursale in toate cele 12 judete ale Macroregiunii I.

Sursa: Redactia Finantare.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.