Investigatii oftalmologice performante cu finantare europeana

Phare, medicina, oftalmologie, finantare

Acest echipament permite diagnosticarea cu mare acuratete a afectiunilor retiniene, cu accent asupra bolilor degenerative retiniene, aceasta reprezentand una dintre cauzele principale ale pierderii vederii la persoanele de varsta a treia.

De asemenea, acest echipament permite urmarirea examinarilor pe monitoarele LCD atasate, facand posibile sesiuni de instruire a medicilor oftalmologi ce doresc a se perfectiona in aceste tehnici si proceduri de examinare.

Aceasta investitie, de peste 30.000 euro, este parte a unui proiect transfrontalier implementat de catre Asociatia Medicala Via Medici (AMVM), in calitate de beneficiar, si Primaria Zrenjanin, in calitate de partener.

Proiectul, intitulat “Degenerescenta retiniana – o abordare transfrontaliera”, este finantat in prin Programul de Vecinatate Romania-Serbia 2004-2006 si are o valoare totala de 56.900 euro, fiind derulat pe o perioada de 12 luni.

Proiectul urmareste instruirea clinica, perfectionarea profesionala si informarea privind screeningul si diagnosticul uneia dintre principalele afectiuni implicate in producerea orbirii pe plan mondial – Degenerescenta maculara legata de varsta (DMLV), aceasta problematica reprezentand una dintre prioritatile de sanatate publica ale Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS). Activitatile medicale au fost demarate, pana la acest moment fiind investigati deja peste 60 de pacienti cu afectiuni degenerative retiniene.

Activitatile cuprinse in cadrul proiectului, ce sunt derulate atat in Romania cat si in Serbia, urmaresc reducerea numarului de persoane ce isi pierd vederea utila datorita acestei afectiuni invalidante, precum si cresterea nivelului de pregatire a specialistilor oftalmologi din cadrul celor doua institutii partenere.

Persoana de contact:
Dr. Munteanu Mihnea,
Director proiect
Telefon : 0744.661405
Fax: 0256/201866
E-mail: [email protected]

Sursa: Ministerul Dezvoltarii Regionale si Locuintei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.