Noi finantari pentru IMM

Agentia Nationala pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii si Cooperatie a anuntat valoarea bugetului total pentru anul 2003 a programului national multianual de sustinere a investitiilor IMM-urilor.

Astfel, o suma totala de 80 miliarde lei este alocata pentru finantari destinate sectorului IMM, in vederea cresterii volumului de activitate si a competitivitatii firmelor, precum si pentru crearea de noi locuri de munca.

Sunt sustinute investitiile realizate de IMM si de microintreprinderile din 13 sectoare industriale, prin finantari nerambursabile de maxim 20000 EUR (pentru IMM-uri) sau maxim 10000 EUR (pentru intreprinderile nou infiintate si microintreprinderi), exclusiv TVA. Aceasta suma poate reprezenta maxim 40% din valoarea proiectului de investitii.

<>Banca Comerciala Romana va asigura serviciile de intermediere bancara. Pentru finantarea proiectelor BCR va acorda, in cadrul acestui program, credite de finantare pe termen mediu sau lung care vor acoperi minimum 45% din valoarea proiectului.

Fiecare beneficiar de finantare trebuie sa asigure o cofinantare de minim 15% din valoarea proiectului, in natura sau in numerar.

Sursa: , Adevarul online, 12 august 2003

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.