CJ Tulcea vrea sa construiasca 3 miniporturi si sa amenajeze plaja din Sulina

CJ Tulcea, amenajare, modernizare, miniporturi, plaja

Cele 4 proiecte au o valoare estimata de aproximativ 33 de milioane de euro, bani care vor veni de la Ministerul Mediului.

Potrivit lui Giurea, aceste proiecte au ca scop modernizarea infrastructurii turistice, presupunand si realizarea de cai rutiere de acces spre cele 3 locatii si a unei parcari auto. In proiectele amenajarii celor 3 miniporturi este prevazut si spatiu pentru adapostire ambarcatiunilor si a unui atelier de reparatii pentru nave.

“Un alt proiect ce are ca scop modernizarea infrastructurii turistice si punerea in valoare a acestui potential il reprezinta amenajarea plajei Sulina, pe circa 2.000 metri patrati din suprafata acesteia, unde dorim sa amplasam un punct salvamar, un punct de prim ajutor, grupuri sanitare si dusuri. Poate si o terasa cu racoritoare”, a spus Giurea.

“An de an, Sulina a devenit tot mai atractiva din punct de vedere turistic, iar cei ce vin sa viziteze Delta vor sa vada si marea. Este o plaja salbatica, o vom conserva ca atare, dar vrem sa-i oferim cateva utilitati de stricta necesitate”, a adaugat Paula Giurea.

Sursa: Portalul National de Administratie Publica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.