Seful CJ Cluj baga un milion de lei intr-un plan tip Sarkozy pentru salvarea presei

Presedintele Consiliului Judetean Cluj, Alin Tise, sustine ca are un buget de 10 miliarde de lei vechi pentru ajutorarea presei locale, urmand sa decida criteriile de finantare cu patronii acesteia.

Seful Consiliul Judetean Cluj, Alin Tise, e gata sa aloce 10 miliarde de lei vechi de la buget pentru sustinerea presei locale, lovita de criza economica. In acest sens, finul premierului Emil Boc a anuntat ieri ca se va intalni cu patronii de presa pentru a stabili cateva criterii obiective de finantare de la bugetul judetean a publicatiilor cu probleme financiare.

“Ei au fost deja prevazuti in bugetul judetean, insa nu ma puneti acum sa va spun sub ce forma vor fi acordati acesti bani pentru ca nu stiu inca. Voi organiza o intalnire cu patronii de presa si vom stabili care sunt criteriile obiective dupa care se impart acesti bani care sa multumeasca pe toata lumea”, a declarat Tise.

Acesta a exclus vreo conditionare de vreun fel in aceasta sustinere a presei locale si ca intentia sa nu este de a interveni vreodata in politica editoriala a vreunei publicatii.

Mai multe detalii: www.cotidianul.ro.

Sursa: Cotidianul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.