Prefectul de Mehedini sustine investitiile in infrastructurile portuare

Dunare, infrastructura, porturi, programe UE

Mitu a luat aceasta decizie in urma reuniunii ce a avut loc, la sfarsitul saptamanii trecute, la Constanta, sub genericul “Dezvoltarea portuara. Construirea coridorului logistic Constanta-Rotterdam”, prilej cu care s-a evidentiat faptul ca potentialul de transport al Dunarii este exploatat doar in proportie de 10-15%.

“Intrucat exista oportunitati de intensificare a schimbului de marfuri intre tarile riverane Dunarii, a devenit o prioritate pentru autoritati de a imbunatati conditiile de navigatie pe sectorul de circa 200 km al judetului Mehedinti. Impreuna cu reprezentantii Ministerului Transporturilor si ai altor entitati administrative trebuie sa gasim solutii de revitalizare a porturilor dunarene” – a afirmat prefectul.

In opinia acestuia, Dunarea reprezinta coridorul paneuropean numarul sapte de transport, motiv pentru care infrastructurile porturilor mehedintene trebuie modernizate, astfel incat capacitatea de operare a navelor, de ridicare, de incarcare si primire a marfurilor trebuie sa se desfasoare la parametri net superiori celor existenti la aceasta data. “O atentie deosebita o vom acorda activitatii de navigatie in siguranta a navelor, indiferent de debitele fluviului, mai ales in aval de barajul Portile de Fier II, de la kilometrul 863+358”, a precizat prefectul Mitu.

El a aratat ca pentru imbunatatirea conditiilor de navigatie pe Dunare, cele 23 de porturi maritime si fluviale ale Romaniei au la dispozitie, prin implementarea unor programe UE, circa 250 milioane euro.

Sursa: Portalul National de Administratie Publica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.