
Mitu a luat aceasta decizie in urma reuniunii ce a avut loc, la sfarsitul saptamanii trecute, la Constanta, sub genericul „Dezvoltarea portuara. Construirea coridorului logistic Constanta-Rotterdam”, prilej cu care s-a evidentiat faptul ca potentialul de transport al Dunarii este exploatat doar in proportie de 10-15%.
„Intrucat exista oportunitati de intensificare a schimbului de marfuri intre tarile riverane Dunarii, a devenit o prioritate pentru autoritati de a imbunatati conditiile de navigatie pe sectorul de circa 200 km al judetului Mehedinti. Impreuna cu reprezentantii Ministerului Transporturilor si ai altor entitati administrative trebuie sa gasim solutii de revitalizare a porturilor dunarene” – a afirmat prefectul.
In opinia acestuia, Dunarea reprezinta coridorul paneuropean numarul sapte de transport, motiv pentru care infrastructurile porturilor mehedintene trebuie modernizate, astfel incat capacitatea de operare a navelor, de ridicare, de incarcare si primire a marfurilor trebuie sa se desfasoare la parametri net superiori celor existenti la aceasta data. „O atentie deosebita o vom acorda activitatii de navigatie in siguranta a navelor, indiferent de debitele fluviului, mai ales in aval de barajul Portile de Fier II, de la kilometrul 863+358”, a precizat prefectul Mitu.
El a aratat ca pentru imbunatatirea conditiilor de navigatie pe Dunare, cele 23 de porturi maritime si fluviale ale Romaniei au la dispozitie, prin implementarea unor programe UE, circa 250 milioane euro.