Drumul spre Padis va fi modernizat in doi ani

CJ Bihor, zona turistica, fonduri europene, modernizare, infrastructura

Vicepresedintele CJ a confirmat ca lucrarile la cei 28 de kilometri de drum vor demara in aceasta primavara, fiind deja castigata licitatia dirigintelui de santier.

Valoarea proiectului de reabilitare si modernizare a drumului care face legatura intre DN 76 si zona Padis este de 67 milioane de lei. Banii au fost obtinuti prin Programul Operational Regional – Axa 2 (infrastructura de transport), iar Consiliul Judetean va asigura cofinantarea de 2%. O parte din reabilitarea drumului a avut loc prin eforturile comunei Pietroasa care a obtinut bani prin fonduri SAPARD, de un milion de euro.

Zona Padis, cea mai cunoscuta zona turistica din Muntii Apuseni, celebra prin relieful carstic, este cea mai vizitata regiune montana bihoreana atat de catre turistii romani, cat si de cei straini. Potrivit vicepresedintelui executiv al Serviciului Judetean Salvamont Bihor, Adrian Marin, primii turisti care urca primavara in Padis sunt cei din Ungaria.

In urma activitatilor in oglinda realizate intre Bihor si judetul vecin Hajdu-Bihar, numarul turistilor din judetul vecin creste anual, cu atat mai mult in acest an, dupa participarea unei delegatii de promovare a turismului la Targul de la Debretin, organizat la sfarsitul lunii martie. “Cel putin de la 1 mai, ne asteptam la o ‘avalansa’ de turisti din Ungaria. Ne bucuram ca, avand sprijinul Consiliului Judetean, vom reusi sa modernizam drumul de acces catre aceasta zona foarte cautata”, a spus reprezentantul Salvamont.

Turistii vor gasi in zona Padis un imens complex carstic (Cetatile Ponorului), nenumarate doline, pesteri, avene, ghetari (Focul Viu), canioane salbatice (Valea Galbenei, Valea Boga), rauri care dispar in pamant si reapar la distanta de kilometri in surprinzatoare izbucuri, chei (Cheile Somesului Cald), lacuri subterane si cascade.

Sursa: Portalul National de Administratie Publica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.