De ce creste apetitul pentru fuziuni si achizitii

Adancirea crizei economice determina tot mai multi investitori sa caute parteneri strategici, sa preia business-urile rivale sau sa isi vanda participatiile in companii.

Potrivit expertilor, 2009 ar putea aduce, astfel, la o redesenare a hartii investitionale globale, ce va afecta inclusiv economia romaneasca.

Tranzactii de peste 27 de miliarde de dolari, intr-o singura zi!

Prima zi a saptamanii a adus un adevarat record pe piata de fuziuni si achizitii la nivel global.

Interesant este faptul ca in cele 10 tranzactii au fost implicati jucatori globali precum Pepsico, Oracle sau GlaxosmithKline.

Specialistii estimeaza ca acesta este doar inceputul unei perioade de efervescenta in domeniul tranzactiilor globale.

William Vereker, vicepresedinte investment banking la compania de consultanta Nomura, a declarat, pentru Financial Times, ca valul de tranzactii vine pe fondul unui sentiment ceva mai optimist privind evolutia economica globala, ale carei prime semnale de revenire sunt asteptate in 2010.

“Companiile profita de relativa imbunatatire a situatiei din piete pentru a realiza tranzactii strategice pe care le aveau de mult in plan. Increderea este insa la un nivel inca fragil, iar o crestere a tranzactiilor si fuziunilor (M&A) va depinde foarte mult de modul in care vor evolua pietele in lunile urmatoare”, a declarat analistul.

Principalele companii interesate de fuziuni si de achizitii sunt, potrivit directorului diviziei europene de restructurari a Morgan Stanley, cele aflate in proprietatea fondurilor de private equity si care inregistreaza datorii in crestere.

Mai multe detalii: www.dailybusiness.ro.

Sursa: Daily Business

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.