Cum sa masluiesti o licitatie de 450 milioane lei prin “metoda Negoita”

Tunul din Vinerea Mare e la doi pasi sa-si desemneze castigatorul deja stiut.

Disperarea acordarii banilor publici catre firmele apropiate intr-un an de criza economica il impinge pe Liviu Negoita, primarul Sectorului 3, sa desemneze castigatorul megalicitatiei de 450 de milioane de lei organizata in Vinerea Mare apeland la “giumbuslucuri” care starnesc ropote de uimire si nemultumiri.

Oferind preturi care, de cele mai multe ori, nu acopera nici macar costurile de achizitie a materialelor, una dintre cele doua firme de casa ale lui Liviu Negoita – Tehnologica Radion detinuta de omul de afaceri Theodor Berna – s-a cocotat in postura de castigator relaxat.

Favorita certa cu mult inaintea anuntarii demararii procedurilor de licitatie, Tehnologica Radion este la un singur pas de a fi anuntata castigatoare a megalicitatiei de 450 de milioane de lei pentru reabilitarea strazilor, una dintre cele mai mari lucrari publice acordate, in acest an de criza economica, de o autoritate locala unui investitor privat.

La doar cateva zile distanta este Liviu Negoita sa isi desemneze firma de casa drept castigatoare a acestei uriase licitatii inecata in contestatii, suspendata de cateva ori din cauza a ceea ce eufemistic unii dintre participanti au numit “ambiguitati”, “goange” sau unii mai putin bine crescuti “metode de masluire”.

Cum o face Negoita? Cum face ca firmele sale favorite sa si castige lasandu-le cu ochii in soare pe toate celelalte 43 care au cumparat documentatia de atribuire, printre care se numara nume grele precum Max Bogl Bauunternehmung Gmbh&Co KG Germania, Salini Construttori – SPA, Alpine Bau Gmbh Austria, Peyber Hispanic SL Madrid, Lena Engenharia E. Construccoes etc.?

Simplu. Firma care va castiga in final si care a mai castigat alaturi de Delta ACM 93 contracte de nu mai putin de 400 de milioane de lei de la Primaria Sectorului 3 in ultimii doi ani ofera preturi imposibil de mici pe care, ulterior, le mareste prin acte aditionale cu mult peste limita de 50% permisa de lege, pana la chiar 500%.

Mai multe detalii: www.financiarul.com.

Sursa: Financiarul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.