Se proiecteaza un drum de legatura intre judetele Prahova si Dambovita

Adr Sud Muntenia, zone limitrofe, infrastructura, Parcul National Bucegi

Proiectul, in valoare de peste 19 milioane euro, a fost depus spre evaluare la Agentia pentru Dezvoltare Regionala Sud Muntenia si are in vedere modernizarea acestui drum pe o distanta de 16 km. Acesta este unul dintre proiectele de colaborare dintre cele doua consilii judetene pentru imbunatatirea infrastructurii zonelor limitrofe.

Prefectul Radu Oprea sustine ca va fi organizata o dezbatere publica pentru a fi informata populatia in legatura cu importanta realizarii acestui drum de legatura, precum si cu impactul de mediu al proiectului, avand in vedere faptul ca drumul traverseaza Parcul National Bucegi.

Studiul de impact asupra mediului inconjurator din zona a fost atent realizat, fiind propuse masuri de reducere a influentelor negative pe care lucrarile le-ar putea avea asupra rezervatiei naturale si a speciilor de fauna si flora.

Dupa parcurgerea acestor etape, in concordanta cu legislatia de protectie a mediului, va fi demarata procedura de obtinere a acordului de mediu de la Agentia Regionala de Protectia Mediului Pitesti.

In judetul Prahova, drumul de legatura DJ 713 va fi realizat in zona: Sinaia – DN71 – Cabana Cuibul Dorului – Saua Dichiului – Cabana Babele. Judetul Prahova este partener in cadrul acestui proiect, suma care va fi alocata de Consiliul Judetean Prahova fiind de 1,3 milioane de euro.

Sursa: Portalul National de Administratie Publica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.