Incep lucrarile de imbunatatire a navigatiei pe Dunare intre Calarasi si Braila

Ministerul Transporturilor si Infrastructurii a semnat, in data de 28 aprilie 2009, contractul de lucrari in vederea imbunatatirii conditiilor de navigatie pe Dunare intre Calarasi si Braila.

Cu o valoare totala de 38.671.752,12 euro, fara TVA, acest contract este cofinantat de Comisia Europeana prin Facilitatea ex-ISPA, cu suma de 17.757.915 euro, diferenta fiind asigurata de catre Guvernul Romaniei prin bugetul de stat.

Principalul obiectiv al contractului vizeaza imbunatatirea conditiilor de navigatie pe Dunare intre Calarasi si Braila.

In vederea indeplinirii obiectivelor contractuale antreprenorul va efectua, in punctele critice pentru navigatie ale sectorului Calarasi – Braila (Bala, Epurasu si Ostrovul Lupu), lucrari hidrotehnice de stabilizare a albiei Dunarii si implicit a senalului navigabil.

Lucrarile hidrotehnice constau in praguri de fund, diguri de dirijare si aparari de maluri, etc.

La executia lucrarilor se vor folosi materiale de constructie locale ecologice, in principal piatra si fascine din nuiele.

Activitatea antreprenorului se va desfasura pe o perioada de 43 de luni, care acopera perioada de executie a lucrarilor (31 luni) si perioada de notificare a defectiunilor (urmatoarele 12 luni dupa executia lucrarilor).

Pe toata durata de executie lucrarile vor fi monitorizate astfel incat sa nu fie afectata flora si fauna acvatica din zona.

Acest contract de lucrari a fost acordat prin licitatie deschisa asocierii SC INTERCONSTRUCT SRL, SC CANAL SERVICES SRL, SC SUPERQUATRO GRUP SRL si SC G&G ROMANIA SRL.

Beneficiarul final al contractului este Regia Autonoma Administratia Fluviala a Dunarii de Jos S.A.

Sursa: Ministerul Transporturilor si Infrastructurii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.