Doua noi proiecte vor fi implementate cu finantare din Programul Operational Regional la Braila

POR, infrastructura sociala, reabilitare, modernizare, Braila

La eveniment au participat, de asemenea, Gheorghe Bunea Stancu, presedintele Consiliului Judetean Braila, Giana Patrascu, vice-presedinte al Consiliului Judetean Braila, Aurel Gabriel Simionescu, primarul municipiului Braila, Ionel Stanel Necula, viceprimarul municipiului Braila, Dumitru Popa, sub-prefectul judetului Braila si Gabriel Friptu, directorul Autoritatii de Management pentru Programul Operational Regional.

Valoarea totala a proiectulu “Reabilitare si modernizare Str. Grivita in municipiul Braila” este de 6.332.203,1 euro cu o valoare totala eligibila de 5.316.717,9 euro. Proiectul “Reabilitarea si dotarea cu echipament specific a corpurilor D, E, F ale Centrului de asistenta paliativa “Sfanta Maria” Braila” are valoarea totala de 841.491,70 euro, cu o valoare totala eligibila de 702.801,48 euro.

Proiectele initiate de Consiliul Judetean Braila au fost depuse in cadrul Axei 2, “Imbunatatirea infrastructurii de transport regionale si locale”, respectiv al Axei 3 “Imbunatatirea infrastructurii sociale”.

“Ne bucuram sa fim la Braila, pentru a semna noi contracte finantate prin Programul Operational Regional. Axa 2, dupa cum stiti, a fost cea mai solicitata pana in prezent, dar este foarte bine ca semnam astazi si un contract pe Axa 3 – “Imbunatatirea infrastructurii sociale”. Iata un semn clar ca lucrurile merg in directia buna in ceea ce priveste programul Operational Regional” a declarat secretarul de stat Razvan Murgeanu.

Proiectul “Reabilitare si modernizare Str. Grivita in municipiul Braila” va fi implementat timp de 33 luni si are ca obiective specifice imbunatatirea infrastructurii rutiere, largirea strazii la 4 benzi de circulatie si sistematizarea intersectiilor, de pe urma carora vor beneficia autoritatile locale din municipiul Braila, comunitatea locala (aprox. 220.000 locuitori), agenti economici (200 societati comerciale in zona) si potentialii turisti.

Proiectul “Reabilitarea si dotarea cu echipament specific a corpurilor D, E, F ale Centrului de asistenta paliativa ‘Sfanta Maria’ Braila” va fi implementat timp de 30 luni. Obiectivele specifice ale proiectului sunt imbunatatirea calitatii si capacitatii serviciilor sociale acordate in vederea asigurarii unui acces egal al cetatenilor la serviciile sociale si realizarea unor lucrari de recompartimentare, finisare, dotare cu utilaje specifice, refacerea si completarea echiparii tehnico-edilitare a corpurilor de cladiri D, E si F.

Grupul tinta al proiectului sunt autoritatile locale din municipiul Braila, comunitatea locala in general si grupurile sociale defavorizate in special. Prin implementarea proiectului se vor crea 68 locuri de munca si 80 de locuri de cazare de lunga durata si tratament pentru batrani, persoane fara surse de venit, bolnavi cronici si tineri cu varsta de peste 18 ani proveniti de la scoli speciale.

Sursa: Inforegio.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.