Uniunea Europeana acorda 10.419.132 euro pentru sustinerea proiectelor de cooperare transfrontaliera din regiunea de granita Romania-Serbia

fonduri UE, proiecte, cooperare transfrontaliera, Romania-Serbia

Termenul limita pentru depunerea propunerilor de proiecte este 29 iulie 2009 iar suma alocata din fonduri europene acestui apel de propuneri de proiecte este de 10.419.132 euro.

Potentialii beneficiari pot solicita finantare pentru: Dezvoltare economica si sociala, Mediu si pregatire pentru situatii de urgenta, Promovarea schimburilor intre comunitati.

Sumele acordate proiectelor se situeaza intre minim 30.000 euro si maxim 1.000.000 euro, contributia Uniunii Europene fiind de maxim 85% din cheltuielile eligibile.

Sumele corespunzatoare co-finantarii, in procent de 15%, vor fi acordate dupa cum urmeaza: un procent de 13% pentru beneficiarii romani va fi acordat de la bugetul de stat al Romaniei si un procent de 2% va fi asigurat din contributia proprie a beneficiarilor romani.

Partenerii Lideri de proiect, romani sau sarbi, pot primi plati in avans din fondurile IPA in procent de maxim 15% din valoarea contractului de finantare.

Pentru aceasta licitatie pot depune proiecte autoritati publice, organizatii/entitati non-profit, organizatii non-guvernamentale (asociatii sau fundatii), operatori din sectorul public sau autoritati locale/regionale, din regiunile de granita din Romania sau Serbia, care indeplinesc criteriile stabilite prin Ghidurile Solicitantului si care demonstreaza un angajament clar fata de conceptul de cooperare transfrontaliera.

Sursa: Ministerul Dezvoltarii Regionale si Locuintei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.