Legea achizitiilor publice va fi modificata din nou

Liderii coalitiei au decis luni modificarea Legii achizitiilor publice, urmand ca o comisie formata din membrii ai PSD si PDL sa prezinte in data de 18 mai propuneri pentru modificarea actului normativ, a anuntat vicepresedintele PDL, Gheorghe Flutur.

“Discutia a fost legata de accelerarea contractarii lucrarilor din fonduri UE. Apar semnale din teritoriu legate de preturi. Ne intereseaza de asemenea sa se cunoasca subcontractorii. (…) Interesul nostru este sa valorificam aceasta perioda de timp bun pentru a se lucra in constructii. (…) Legat de subcontractori, trebuie sa aiba sanse egale inclusiv firmele romanesti de subcontractori”, a declarat Flutur, la finalul sedintei.

El a precizat ca, in sedinta comitetului interminsterial pentru absorbtia fondurilor europene care va avea loc in data de 12 mai, vor fi invitati la discutiile pe tema modificarii Legii presedinti de consilii judetene si primari.

Vicepresedintele PDL a spus ca prin modificarile ce vor fi aduse nu vor fi scurtate din nou termenele impuse pentru derularea procedurilor, Legea achizitiilor publice fiind modificata de Guvern, in acest sens, in urma cu cateva saptamani.

“Termenele sunt scurtate prin Legea care a fost elaborata, insa aici este vorba despre a urmari indeaproape fiecare contractant, consiliul judetean, consiliul local, sa isi faca o foaie de parcurs pentru a respecta un grafic.(…) Apar probleme legate de preturi. Pana unde putem sa luam in seama preturile, daca se vine cu dumping de exemplu”, a precizat el.

Din echipa care va discuta modificarea Legii vor face parte ministrul Dezvoltarii, Vasile Blaga, ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, ministrul pentru IMM-uri, Constantin Nita, ministrul Agriculturii, Ilie Sarbu, vicepresedintele PSD, Liviu Dragnea si vicepresedintele PDL, Gheorghe Flutur.

Sursa: Ziarul de Iasi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.