Valoarea achizitiilor publice atribuite online a depasit 74 milioane lei, de la inceputul anului

Valoarea achizitiilor publice atribuite online prin e-Licitatie, in perioada 1 ianuarie – 5 mai 2009, a fost de 74.871.498 lei, iar numarul de proceduri atribuite prin mijloace electronice pentru aceeasi perioada a anului a fost de 2.146, a anuntat ASSI.

De asemenea, potrivit Agentiei pentru Serviciile Societatii Informationale (ASSI), economiile realizate sunt estimate la 36.588.952 lei, ceea ce reprezinta 32,83% din valoarea estimata la initierea procedurilor de achizitii publice.

“In conditiile in care in anul 2008 doar 2% din valoarea totala a achizitiilor publice din Romania s-au derulat prin mijloace electronice, pentru anul 2009, este imbucurator de constatat evolutia pozitiva a utilizarii sistemului e-Licitatie, conform statisticilor ce reies din publicarea contractelor pana la data de 5 mai. Pentru ca pana la finalul anului, institutiile publice sa isi atinga plafonul legal, de 20% din valoarea anuala a achizitiilor desfasurate prin mijloace electronice, vom continua monitorizarea utilizarii sistemului si vom transmite catre Guvern rapoarte trimestriale”, a declarat presedintele ASSI, Bogdan Mihailescu.

Mai multe detalii: www.tmctv.ro.

Sursa: The Money Channel

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.