Primariile din Olt nu au bani de proiectele UE

CJ Olt, fonduri europene, cofinantare, proiecte, investitii, bugete

In timp ce Uniunea Europeana ne pune banii pe tava, autoritatile locale din comunele oltene nu pot sa ii ia pentru ca nu stiu sa faca proiecte, dar nici nu angajeaza oameni specializati. La acestea se mai adauga si lipsa surselor de finantare a consiliilor locale.

“Procedurile sunt destul de complicate pentru personalul dim mediul rural, multi nu inteleg ghidurile de finantare, nu exista surse de finantare la nivelul consiliilor locale, nu isi prgatesc proiectele si nu elaboreaza studii de fezabilitate”, a explicat Paul Stanescu, presedintele Consiliului Judetean (CJ) Olt.

Investitii in comune doar cu banii UE

Cu toate acestea, singura sansa a autoritatilor locale de a face cate ceva in comunele lor este sa acceseze fondurile europene. Bugetele locale sunt prea sarace in aceste vremuri de criza, iar investitiile nu se inscriu pe lista de prioritati.

“Avem 32 de proiecte depuse si speram sa obtinem finantare pentru mai mult de jumatate dintre ele. Investitii nu putem face decat cu fonduri europene pentru ca nu avem bani in bugete. Este criza”, a precizat Stanescu.

Pana acum CJ Olt a primit finantare pentru 5 proiecte de reabilitare a drumurilor judetene. Un alt proiect aprobat este modernizarea, dezvoltarea si echiparea ambulatorului din cadrul Spitalului Judetean de Urgenta Slatina, de 4 milioane de euro. Tot pe fonduri europene vor fi modernizate si Centrul de Recuperare Persoane cu Handicap Cezieni si Centrul de ingrijire si Asistenta Slatina.

Sursa: Adevarul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.