MCSI a aprobat primul contract de finantare din Fonduri Structurale in domeniul e-sanatatii

MCSI, e-sanatate, finantare, fonduri structurale, POS CCE

Proiectul in valoare de 88 milioane de lei din care asistenta nerambursabila in valoare de 71 milioane de lei, isi propune sa imbunatateasca calitatea actului medical si sa optimizeze costurile serviciilor medicale, prin implementarea sistemului national de prescriptie electronica.

Acest lucru presupune monitorizarea in timp real a necesarului si consumului de medicamente in Romania, eliminarea erorilor de medicatie si a fraudelor din actualul sistem de prescriptie, implementarea unui sistem de control/supervizare a prescriptiei, prelucrarea si schimbul de informatii medicale si accesul cetatenilor la servicii de sanatate de calitate.

Prescrierea electronica reprezinta un sistem suport care sustine medicul in actul medical de prescriere a medicamentului prin suportul de decizie si informatia necesara, asigura transferul electronic al prescrierei catre farmacist si creaza baza nationala de date pentru inregistrarile electronice ale medicamentelor prescrise.

Beneficiarii proiectului vor fi cele 44 de Case de Asigurari de Sanatate, aproximativ 30.000 medici si 5.350 farmacii care au contract cu casele judetene de asigurari de sanatate dar si cei aproximativ 12.000.000 de asigurati in sistemul asigurarilor de sanatate din Romania.

Dezvoltarea serviciilor electronice de sanatate imbunatateste accesul la servicii medicale si impulsioneaza cresterea calitatii si eficientei serviciilor oferite. Aplicarea TIC in domeniul sanatatii include o arie larga de procese bazate nu doar pe aplicatii web ci mai ales instrumente, produse, sisteme si servicii ce se adeseaza pe de o parte autoritatilor sanitare si personalului specializat si pe de alta parte pacientilor si cetatenilor.

In prezent un numar de aproximativ de 35 de proiecte ale unitatilor sanitare publice sunt in procesul de evaluare in vederea finantarii din fonduri structurale proiectele fiind depuse in cadrul operatiunii 4 “Sustinerea implementarii de solutii de e-sanatate si asigurarea conexiunii la broadband, acolo unde este necesar” – la nivel local.

Sursa: Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informationale

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.