Bani europeni cheltuiti pe dansuri lascive

bani. europeni

O parte din acesti bani, risipiti de Comisia Europeana, s-au pierdut prin proiectele regionale, ce aveau ca scop ridicarea standardelor de viata in anumite zone mai sarace ale Europei, sustin auditorii.

Acestia arata ca macar 11% din totalul de 42 de miliarde de euro destinati fondurilor sociale si regionale au fost cheltuiti in mod eronat. Vinovatii, in opinia Curtii Europe de Audit, sunt atât Comisia Europeana, cât si statele beneficiare.

Italienii, campioni la fraude agricole

Auditul a observat neregularitati si in ceea ce priveste cheltuirea banilor din bugetul european pentru agricultura. Astfel, intre 2 si 5 procente din bugetul de 51 de miliarde de euro au fost cheltuiti in mod gresit.

Acesta este cel de-al 14-lea an consecutiv in care care Curtea pentru Audit gaseste erori si dovezi de frauda in cheltuirea banilor europeni pentru agricultura. “In general, erorile se datoreaza fermierilor care prezinta cifre gresite in mod intentionat sau dintr-o eroare de calcul”, sustine documentul.

De multe ori, fermierii declara ca au un numar mai mare de animale sau suprafete arabile mai mari, pentru a atrage mai multi bani europeni. “Campioni” la acest sport sunt italienii.

Comisia Europeana a oferit bani pentru proiecte ce ar putea parea “ciudate” platitorului de taxe european. Astfel, UE a acordat aproape 2 milioane de euro unui proiect de dans finlandez, Intertango, pentru a “internationaliza tangoul finlandez”.

Alti 2 milioane de euro au fost acordati unui proiect italian, pentru a ajuta tinerele italience sa invete sa danseze in cadrul unui spectacol de televiziune din Napoli.

Sursa: Adevarul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.