Drumuri reabilitate in Targu Mures

Targu Mures, fonduri nerambursabile, POR, reabilitare, strazi

Fondurile sunt alocate prin Programul Operational Regional, Axa prioritara 2, domeniul major de interventie 2.1 ce prevede reabilitarea si modernizarea retelei de drumuri judetene, strazi urbane – inclusiv constructia si reabilitarea soselelor de centura.

Semnarea contractului de finantare a proiectului “Modernizare strazi in Targu Mures”, prin care sunt solicitate fondurile, va avea loc vineri, 15.05.2009, orele 14.00 la sediul Primariei Targu Mures, in prezenta ministrului Vasile Blaga, Ministerul Dezvoltarii Regionale si Locuintei, a domnului Simion Cretu, director general Agentia pentru Dezvoltare Regionala Centru si a domnului Dorin Florea, primarul municipiului Targu Mures.

Proiectul depus la sediul Agentiei pentru Dezvoltare Regionala Centru in 2008, prevede reabilitarea si modernizarea a sapte strazi din municipiu, strazi care preiau fluxurile de trafic din zonele functionale ale municipiului si le dirijeaza catre principalele cai rutiere de acces catre alte centre economice din regiune.

Proiectul are prevazut un buget total de peste 60 milioane lei, din care 50 milioane reprezinta valoarea totala eligibila spre finantare, ce include si un milion lei contributia Consiliului Local la cheltuielile eligibile, iar diferenta de circa 10 milioane lei reprezinta cheltuielile neeligibile ale proiectului, ce vor fi acoperite din fondurile proprii ale Consiliului Local Targu Mures.

Prin acest proiect vor fi modernizate si semnalizate, pe o lungime de aproape 13 kilometri, strazile: Libertatii, Baneasa, Livezeni, Podeni, Budiului, Mureseni si Voinicenilor. Reabilitarea si modernizarea acestor strazi va facilita circulatia catre alte orase importante din tara, respectiv Cluj Napoca, Sighisoara, Brasov, Bistrita si Alba Iulia.

“Infrastructura de transport este una dintre prioritatile unui oras, fiind necesara pentru dezvoltarea sa economica. Descongestionarea traficului este esentiala, mai ales acum, cand studiile de trafic impun fluidizarea circulatiei. In plus, activitatile economice necesita flexibilitate si rapiditate, iar reducerea timpilor de parcurgere a unei rute a devenit un element de civilizatie. Cu atat mai importante sunt caile rutiere pentru dezvoltarea turismului in Regiunea Centru. Semnarea contractului de finantare, va fi urmata o perioada de 32 de luni de implementare a proiectului, perioada estimata de catre beneficiar, dupa care se vor vedea beneficiile acestui proiect asupra dezvoltarii durabile a municipiului Targu Mures”, a declarat domnul Simion Cretu, director general ADR Centru.

Sursa: Agentia pentru Dezvoltare Regionala Centru

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.