Primaria Bistrita estimeaza costul unui kilometru de strada modernizat la un milion euro

Bistrita, modernizare, POR, strada, investitie

Cel mai ieftin kilometru este, potrivit studiului de fezabilitate intocmit de firma clujeana InfraConsult Design SRL, cel de pe strada Tarpiului, care va lega municipiul de viitorul depozit ecologic de deseuri judetean.

Primaria vrea sa modernizeze 2,54 kilometri de pe aceasta strada, costurile estimate ajungand la peste 774.000 euro pe kilometru. Cele mai mari costuri sunt cele legate de modernizarea a 14 strazi noi din municipiu, formate dupa extinderea zonei rezidentiale spre periferia orasului.

Pentru noua dintre aceste strazi, studiul intocmit de firma austriaca VCE Consult ZT-GmbH, arata ca un kilometru va costa circa 903.000 euro, lungimea totala a strazilor fiind de 3,521 kilometri.

Pe locul intai, in topul estimarilor costisitoare, se afla studiul de fezabilitate intocmit de SC Dara Import-Export Cluj-Napoca pentru patru strazi noi din municipiul Bistrita, a caror lungime totala este de 3,526 kilometri. Potrivit firmei clujene, un kilometru de strada modernizata costa aici aproape 1,78 milioane euro.

Pe lista acestor patru strazi “de lux” se afla si strada Mosilor, unde locuieste primarul municipiului Bistrita, Ovidiu Cretu, care detine in zona peste 2.300 de metri patrati de teren intravilan si o casa de 461 metri patrati, a carei valoare de impozitare depaseste 574.000 lei.

Primaria Bistrita intentioneaza sa obtina finantare europeana pentru realizarea acestor obiective de investitii, prin Programul Operational Regional, avand in vedere ca sumele sunt prea mari pentru a fi suportate de bugetul local.

Sursa: Portalul National de Administratie Publica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.