Se decid firmele care raman in cursa pentru livrarea de carbune la CET

CET hotaraste ce firme raman in licitatia de carbune

Conducerea termocentralei a anuntat ca vor fi verificate si ofertele tehnice depuse de firmele participante. Concret, vor fi deschise plicurile care contin parametrii fizico-chimici ai huilei energetice.

Totodata, vor fi facute verificari intre buletinele de analiza a carbunelui depuse de firme si cele de la minele de huila.

“Vom compara datele din ofertele tehnice cu cele de la minele cu care lucreaza. Speram ca luni, pana la ora 15, sa definitivam si aceasta etapa, dupa care vom vedea ce firme raman in licitatia de carbune”, a declarat Costica Neculai, directorul CET Iasi.

Reprezentantii furnizorului de agent termic au afirmat ca in cursul saptaminii viitoare vor fi deschise si ofertele financiare, dupa care se va trece la negocieri directe.

In prezent, la licitatie s-au inscris 10 firme, respectiv Global International 2000, Interenergo Grup SRL, Unicom Top Energy, Picoil Chemical SRL, Izvorul Mariei SRL, Den-Dan SA din Chisinau, Beresford Ucraina, Trans Nafta Limited Londra, Iuganord Grup SRL – Balti si Vitol SA Geneva.

CET are in plan achizitionarea unei cantitati de 200.000 tone huila energetica, necesara incalzirii populatiei in iarna urmatoare.

Sursa: Ziarul de Iasi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.