Proiectul “Drumul Vinului” din Arad a fost declarat eligibil

Arad, POR, FEDR, Drumul Vinului, traditii, turism, evaluare

Proiectul a fost depus in cadrul Programului Operational Regional – Axa Prioritara 2 si are o durata de realizare de 24 de luni. Valoarea totala a proiectului este de aproximativ 15 milioane de euro, dintre care 11 milioane de euro de la Fondul European de Dezvoltare Regionala, 1,7 milioane de euro de la bugetul de stat si 2,7 milioane de euro de la Consiliul Judetean.

Potrivit presedintelui Consiliului Judetean Arad, Nicolae Iotcu, in cadrul acestui proiect este prevazuta modernizarea infrastructurii rutiere, respectiv reabilitarea drumului judetean Paulis – Siria, cat si a patru poduri de pe acest tronson.

Tot in cadrul proiectului este prevazuta si modernizarea drumului judetean DJ 708C Sambateni – Ghioroc, respectiv modernizarea infrastructurii rutiere, inclusiv a pasajului peste calea ferata din localitatea Ghioroc.

“Uniunea Europeana asigura finantare inclusiv pentru proiecte care ajuta la pastrarea identitatii nationale, promovarea traditiilor si a datinilor Drumul Vinului fiind un astfel de proiect, care va dezvolta atat infrastructura, cat si potentialul turistic al traseului Paulis – Siria”, a spus presedintele Consiliului Judetean Arad.

Sursa: Portalul National de Administratie Publica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.