In cadrul POP a fost lansata Axa prioritara 4!

POP, lansare, axa 4, conferinta, scop, buget, pescari, FEP

Astfel, pentru derularea masurilor din aceasta Axa, au fost alocate din fondul European pentru Pescuit 100 de milioane de euro.

Actiunile propuse prin intermediul Axei 4 a POP urmaresc dezvoltarea durabila a zonelor pescaresti prin sprijinirea aplicarii unor strategii integrate de dezvoltare locala, elaborate de grupuri parteneriale locale (GL-uri).

Axa 4 sustine identificarea unor solutii pentru problemele de ordin economic, social si de mediu generate de fenomenul de epuizare a stocurilor de peste si declinul activitatilor de pescuit.

Scopul acestor masuri este acela de a ajuta comunitatile si zonele pescaresti sa gaseasca noi resurse sustenabile pentru diversificarea activitatilor economice si imbunatatirea calitatii vietii in mod sustenabil, pe termen lung.

“Urmarim cresterea conditiilor de viata, a nivelului de trai a pescarilor, scopul fiind sa pastram aceste comunitati acolo unde ele au existat dintotdeauna, sa evitam depopularea acestora si chiar daca exista un declin al activitatii de pescuit, aceste comunitati sa ramana, sa traiasca si sa munceasca in aceste zone”, a declarat ministrul agriculturii.

Tot in cadrul acestei conferinte de presa, ministrul Mihail Dumitru a prezentat concluziile Comitetului de Monitorizare pentru Programul Operational pentru Pescuit (CMPOP).

Astfel, ministrul agriculturii a prezentat calendarul aprobat cu ocazia intrunirii CMPOP, acesta fiind principalul instrument de informare, consultare si accesare a fondurilor comunitare destinate dezvoltarii si modernizarii sectorului de pescuit.

Programul Operational pentru Pescuit (POP) 2007- 2013 al Romaniei este finantat din Fondul European pentru Pescuit (FEP) fiindu-i alocat, pentru perioada de programare 2007 – 2013, un buget de 307.618.942,7 Euro, din care 230.714.207 Euro reprezinta contributia FEP.

La acest eveniment au mai participat domnul Stefanos Samaras, sef unitate in cadrul DG MARE, doamna Simona Lupu, desk officer pentru Romania, alaturi de domnul Danut Apetrei, secretar de stat in MADR si domnul Cristian Apostol, directorul general al AM POP.

Documente:
Ghidul solicitantului

Sursa: Ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.