Programul Operational Regional aduce fonduri importante la nivelul regiunii Centru

Domnul Vasile Blaga, ministrul Dezvoltarii Regionale si Locuintei a apreciat ca “gradul de utilizare a fondurilor depaseste 33% in Regiunea Centru, fapt care ne demonstreaza ca in aceasta regiune vom putea vorbi despre o dezvoltare economico-sociala echilibrata”.

Pana in data de 30 aprilie 2009 au fost depuse un numar de 287 proiecte la nivelul Regiunii Centru si 9 Planuri Integrate de Dezvoltare Urbana (PIDU), care includ mai multe proiecte fiecare. Valoarea totala a proiectelor este de peste 586 milioane euro, din care valoarea totala eligibila este de aproape 407 milioane euro.

Regiunii Centru i-au fost alocate prin Programul Operational Regional 483,62 milioane euro, reprezentand 10,90% din totalul fondurilor derulate prin Programul REGIO. Distributia fondurilor se realizeaza pe axele prioritare ale acestui program.

Dintre cele 287 de proiecte si 9 PIDU depuse la sediul Agentiei pentru Dezvoltare Regionala Centru, pentru finantare nerambursabila prin Programul Operational Regional, un numar de 25 proiecte au fost contractate pana la inceputul lunii mai si au fost respinse un numar de 139 cereri, depuse pe diferite domenii de interventie ale celor 5 axe prioritare.

Celelalte proiecte se gasesc in diferite faze de evaluare si selectie, 67 dintre ele aflandu-se in faza precontractuala. Avand in vedere aceste aspecte, valoarea totala eligibila a proiectelor contractate si ramase in evaluare in cadrul Programului REGIO la nivelul Regiunii Centru acopera aproximativ 61,23% din fondurile alocate Regiunii Centru prin acest Program.

Sursa: Regiunea pentru Dezvoltare Regionala Centru

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.