Peste 20 de blocuri din Bistrita ar putea fi reabilitate termic

Bistrita, reabilitare termica, subventie, fonduri, investitie

Primarul municipiului, Ovidiu Cretu, a avut, luni, o intalnire cu administratorii acestor blocuri, pentru a le explica toate conditiile pe care trebuie sa le indeplineasca o asemenea investitie.

Potrivit unui studiu comandat in urma cu doi ani, reabilitarea celor 23 blocuri ar costa 12 milioane lei, dar pana acum sunt sanse ca doar doua treimi din aceste imobile sa fie reabilitate.

Municipiul Bistrita a primit de la Guvern 4 milioane lei, reprezentand 50% din totalul sumei necesare, la care Consiliul Local va aloca alte 3,4 milioane lei. Asociatiile de locatari vor trebui sa asigure 600.000 lei, reprezentand cei 15% repartizati.

In aceasta prima faza de reabilitare termica a blocurilor vor fi prinse 840 de apartamente, costul mediu pentru o familie fiind estimat la 1.500 lei.

Banii vor fi folositi pentru izolarea fatadelor si inlocuirea tamplariei cu geamuri termopan. Potrivit administratorilor de bloc, proiectul ar putea intampina probleme din partea locatarilor, care s-ar putea sa nu se inteleaga asupra sumelor pe care le au de platit, in functie de investitiile deja facute la blocuri si de cota parte din suprafata exterioara pe care o detine fiecare apartament.

Sursa: Portalul National de Administratie Publica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.