CET Arad va fi divizata pentru a primi fonduri nerambursabile pentru mediu

CET Arad, fonduri nerambursabile, mediu, proiect, actionari

Demararea actiunii de divizare a fost aprobata de membrii Adunarii Generale a Actionarilor CET Arad, intr-o sedinta extraordinara in care a prezentata prima etapa de impartire a centralei.

“S-a recurs la aceasta solutie deoarece, la initiativa primarului municipiului Arad, a fost elaborat un proiect in baza caruia CET ar putea primi fonduri nerambursabile pentru mediu in valoare de 20 de milioane de euro. Legislatia romaneasca nu permite insa existenta unor actionari in cadrul societatii. CET-ul are 200 de actionari care detin insa doar 0,34 la suta din societate. De aceea este nevoie de separarea mentionata in proiect. Este o masura care trebuie luata urgent, pentru ca altfel sansele de obtinere a fondurilor vor disparea”, a declarat Cornel Secianschi, director general al CET Arad.

In proiectul aprobat de Consiliul Local al municipiului Arad se mentioneaza ca divizarea este operatiunea prin care o societate, dupa ce este dizolvata fara a intra in lichidare, transfera totalitatea patrimoniului sau mai multor societati nou-constituite, in schimbul repartizarii catre actionarii societatii divizate de actiuni la societatile nou-constituite si, eventual, a unei plati in numerar de maximum 10 la suta din valoarea nominala a actiunilor astfel repartizate.

Bruno Biringer, membru in AGA la CET Arad, a afirmat ca divizarea societatii ar putea fi finalizata in luna septembrie.

“Am pus in practica hotararea de consiliu pentru divizarea celor doua CET-uri. Am facut acum acest lucru deoarece nu vrem sa asteptam iarna sa ne trezim ca nu mai putem furniza agent termic. Daca totul va decurge normal si nu va exista nici un impediment, in septembrie totul este gat”, a declarat Bruno Biringer.

Sursa: Sector Public

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.