Emil Boc anunta ca peste 700 milioane de euro vor fi alocati pentru dezvoltarea satelor

fonduri UE, agricultura, Comisia Europeana, acord, proiecte

El a precizat ca pe componenta agricultura, cea mai ‘solicitata’ masura de catre administratiile locale este Masura 322, care vizeaza renovarea, dezvoltarea satelor, imbunatatirea serviciilor de baza pentru economia si populatia rurala, fiind vorba de lucrarile de drumuri, canal sau apa.

‘Pentru aceasta masura, Romania are alocata de la UE suma de 1,5 miliarde de euro pentru perioada 2007-2013. Pentru aceasta masura exista solicitari din partea administratiilor locale de 3 miliarde de euro, deci dublul valorii de bani pe care o avem de la UE’, a spus Boc. Premierul a mentionat ca pentru aceasta masura mai sunt de atribuit, pe proiecte, 777 de milioane de euro.

‘Am decis sa alocam toti acesti bani in 2009 si sa nu mai asteptam anii urmatori. Am obtinut si acordul CE pentru aceasta decizie. Deci in 2009 vor fi alocati pentru aceasta masura si restul de bani’, a aratat primul ministru.

El a precizat ca s-a stabilit data de 15 iunie pentru inceperea ultimei runde de proiecte pentru dezvoltarea satelor si a mediului rural, pentru alocarea celor 777 de milioane de euro ramase.

In total, anul acesta, pentru aceasta masura, se vor semna lucrarile de finantare in valoare de 1,1 miliarde de euro, avand in vedere si proiecte care au fost evaluate in lunile trecute, a mai spus el. Premierul a afirmat ca, daca la alte capitole de fonduri structurale nu se vor cheltui banii alocati, Guvernul va solicita Comisiei Europene transferul spre aceasta masura.

Sursa: Portalul National de Administratie Publica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.