Investitie de 50 de milioane de euro, in infrastructura din Targoviste

Targoviste, investitie, infrastructura, retele de apa, proiect, fonduri UE

“In municipiul Targoviste, aproape 40% din sistemul de alimentare cu apa mai trebuie inlocuit, multe dintre conducte fiind din azbociment si otel, materiale nerecomandate. Retele din azbociment sunt in special in micro XI si XII, iar de otel se gasesc in mai toate cartierele din oras. In etapa de dezvoltare a orasului, acestea au fost conductele care s-au utilizat. Acum tehnologia prevede excluderea celor din azbociment si utilizarea conductelor din materiale plastice sau compozite. Cu prioritate, se vor scoate din functiune retelele din azbociment si partial cele din otel”, a declarat directorul Companiei de Apa Dambovita, Dorin Staicu.

In zona Centrului Vechi si a Curtii Domnesti din Targoviste conductele au o vechime de aproape un secol. “In Targoviste, avem o traditie in alimentarea cu apa, care onoreaza istoria noastra. Prima alimentare cu apa a orasului s-a facut in perioada domnitorului Petru Cercel 1583-1585, prin conducte din lemn, care se afla la muzeu. Din 1910 avem inca in functiune retele de apa din sistemul de alimentare cu apa a orasului realizat pe vremea lui Carol I. Astfel de retele se gasesc si astazi pe Centrul Vechi si in zona Curtii Domnesti”, a precizat directorul Companiei de Apa Targoviste-Dambovita, Dorin Staicu.

Compania de Apa Targoviste-Dambovita si-a propus ca, in urmatorii sase ani, sa faca investitii majore in retelele de canalizare si apa, banii provenind din fonduri europene. Astfel se doreste inlocuirea tuturor conductelor cu probleme.

Valoarea investitiilor se ridica la 50 de milioane de euro, bani proveniti din fonduri europene, prin care se vor moderniza sistemul de canalizare, statiile de epurare de pe raul Ialomita si sistemele de alimentare cu apa. Termenul de finalizare a acestui proiect este anul 2015.

Sursa: Portalul National de Administratie Publica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.