Porsche Leasing: Recuperam intre 50 si 150 de masini pe luna, dar e ultima solutie

leasing, auto, Porche

Porsche Leasing, compania captiva a importatorului auto cu acelasi nume si cel mai mare finantator din leasingul de masini, a inceput sa recupereze din decembrie anul trecut intre 50 si 150 de masini pe luna, deoarece tot mai multi clienti ajung in imposibilitatea de a-si plati ratele.

Toata piata de leasing se confrunta cu o crestere fara precedent a recuperarilor, din ultimul trimestru al anului trecut si pana in prezent mii de masini fiind returnate firmelor de leasing de catre clienti cu probleme financiare.

“Rata de default (intarzieri de peste 60 de zile la plata ratelor – n.r.) a crescut de la 0,8% anul trecut la 1,2% in prezent, dar e inca la un nivel bun. Pentru noi este ultima alegere sa luam masina de la client. Incercam sa discutam cu fiecare ce probleme financiare are si cu multi putem gasi o solutie, fie ii prelungim perioada, fie ii acordam o perioada de gratie”, a declarat Kurt Leitner, directorul executiv (CEO) al Porsche Finance Group, care cuprinde Porsche Leasing, Porsche Bank (credite auto), Porsche Mobility (leasing operational), Porsche Broker (broker de asigurari) si Porsche Insurance (specializata pe asigurari auto Casco).

Mai multe detalii: www.zf.ro.

Sursa: Ziarul Financiar

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.