Proiect de reabilitare a Spitalului de Urgenta Baia Mare

Baia Mare, primarie, consiliu judetean, fonduri, spital

Consilierii judeteni au aprobat finantarea proiectului, urmand ca Ministerul Dezvoltarii sa obtina, din fondurile structurale, banii necesari lansarii investitiei.

Presedintele Consiliului Judetean Maramures, Mircea Man, a declarat ca investitia constand in reabilitarea Spitalului Judetean de Urgenta Baia Mare a fost evaluata la aproximativ 70 milioane lei, iar participarea bugetului judetean la lucrari a fost estimata la 1,8 milioane lei, la care se mai adauga 23.017 lei, cheltuieli neeligibile.

“Din momentul in care fondul de reparatie a spitalului va fi obtinut, lucrarea ar putea fi finalizata in 36 de luni. Tehnic, aceste reparatii se pot executa de firme autorizate in domeniul constructiilor. Materialele necesare exista pe piata, depinde doar cat de repede sunt obtinuti banii necesari acestei investitii. Spitalul a mai fost reparat si amenajat in interior, insa e absoluta nevoie de consolidarea cladirii de 11 etaje, reamenajarea unor interioare, refacerea unor instalatii electrice, de gaze si alte utilitati care intregesc mecanismul de functionare a spitalului”, a spus Mircea Man.

Fostul director general al Spitalului Judetean de Urgenta Baia Mare, dr. Danut Muresan (schimbat recent de functie – actualmente spitalul este administrat de un corp medical interimar), a precizat ca starea avansata de degradare a cladirii, atat la exterior, cat la interior, necesita investitii de anvergura.

“Pe langa consolidare, proiectul de finantare prevede inlocuirea si izolarea termica a unor conducte in toata cladirea, instalarea unor trape de aerisire interioare, reabilitarea instalatiei de gaze medicale si aer comprimat, dar si inlocuirea lifturilor si a trapelor de acces in spital. Totodata, se are in vedere constructia unor rampe speciale destinate pompierilor in caz de incendiu. De-a lungul anilor, cladirea Spitalului Judetean de Urgenta Baia Mare a mai fost reparata la interior cu sprijinul financiar al Ministerului Sanatatii, al unor fundatii din strainatate sau al unor firme locale. O reparatie generala a cladirii se impunea dupa aproape 40 de ani de folosinta”, a spus dr. Danut Muresan.

Spitalul Judetean de Urgenta Baia Mare asigura toate interventiile medicale in caz de necesitate, iar in unele situatii extreme deserveste si bolnavii din judetul Satu Mare.

Sursa: Portalul National de Administratie Publica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.