Drumul judetean Baia Sprie-Barsana va fi modernizat din fonduri europene

drum judetean, fonduri europene, reabilitare, POR, finantare

Consiliul Judetean Maramures a semnat contractul pentru finantarea acestui drum din Fondul European de Dezvoltare Rurala, prin Programul Operational Regional 2007-2013, Axa prioritara 2.

Potrivit Presedintelui Consiliului Judetean Maramures proiectul de finantare, in valoare de 92 milioane de lei, din care contributia judeteana va fi de 1,5 milioane de lei, prevede armonizarea traficului urban si rural.

“Proiectul de finantare prevede dezvoltarea si modernizarea a cinci drumuri judetene, reusindu-se astfel fluidizarea traficului pe DN 18, unul dintre cele mai folosite drumuri din Maramures. Practic, aceste drumuri vor oferi o alternativa celor care obisnuiesc sa mearga doar pe DN 18. Ideea este sa descongestionam traficul pentru a-l reaseza pe aceste drumuri judetene care la un moment dat se interconecteaza cu DN 18, aproape de margine judetului Maramures, la limita cu judetele Suceava si Bistrita Nasaud”, a spus Mircea Man.

Durata de implementare a proiectului ce prevede reabilitarea acestor drumuri este de 41 de luni din momentul semnarii contractului de finantare.

Sursa: Portalul National de Administratie Publica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.