Regiunea Vest: 42 de proiecte pentru reabilitarea de drumuri si sosele de centura din fonduri europene

ADR Vest, proiecte, fonduri europene, sosele de centura, fonduri UE

Alocarea financiara pentru domeniul major de interventie 2.1, pentru Regiunea Vest, este de 88,84 milioane euro.

Dintre cele 42 de proiecte depuse spre finantare, 8 proiecte – in valoare de peste 65 milioane euro – au fost contractate deja, iar celelalte 34 de proiecte se afla in diferite etape de evaluare.

Proiectele aprobate, ce nu intra in suma alocata, vor fi trecute pe o lista de rezerva si pot face obiectul unei alte surse de finantare.

Va reamintim ca luni, 31 august 2009, ora 12:00, a fost termenul limita pentru depunerea de cereri de finantare pentru proiectele ce vizeaza reabilitarea si modernizarea de drumuri, inclusiv constructia / reabilitarea de sosele de centura (domeniul de interventie 2.1 “Reabilitarea si modernizarea retelei de drumuri judetene, strazi urbane – inclusiv constructia / reabilitarea soselelor de centura” al Programului Operational Regional 2007-2013).

O reprezentare a proiectelor pentru infrastructura de drumuri, depuse de fiecare judet al Regiunii Vest, arata in felul urmator:

– Judetul Arad a depus spre finantare 12 proiecte in valoare de aproape 99 milioane euro. Valoarea totala a proiectelor depuse de Judetul Arad reprezinta 34,98% din valoare totala a proiectelor depuse spre finantare in Regiunea Vest.

– Judetul Caras – Severin a depus spre finantare 5 proiecte in valoare de 44 milioane euro. Valoarea totala a proiectelor depuse de Judetul Caras – Severin reprezinta 15,46% din valoare totala a proiectelor depuse spre finantare in Regiunea Vest.

– Judetul Hunedoara a depus spre finantare 18 proiecte in valoare de aproape 92 milioane euro. Valoarea totala a proiectelor depuse de Judetul Hunedoara reprezinta 32,11% din valoare totala a proiectelor depuse spre finantare in Regiunea Vest.

– Judetul Timis a depus spre finantare 7 proiecte in valoare de aproape 50 milioane euro. Valoarea totala a proiectelor depuse de Judetul Timis reprezinta 17,45% din valoare totala a proiectelor depuse spre finantare in Regiunea Vest.

Sursa: Agentia pentru Dezvoltare Regionala Vest

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.