Accesarea fondurilor europene, o procedura greoaie si fara transparenta

fonduri structurale, coalitie ONG, beneficiari, transparenta, solutii

Proiectul “112 pentru Fondurile Structurale” isi propune sa abordeze problema lipsei de transparenta si comunicare a institutiilor abilitate in gestionarea fondurile europene, precum si cauzele nivelul scazut de accesabilitate a acestora. Acest proiect este structurat pe doua etape si va dura pana la finalul lunii martie 2010.

In prima etapa se va evalua nivelul de transparenta in procesul de derulare a fondurilor structurale de catre institutiile responsabile de gestionarea acestora. Activitatile vor fi realizate cu ajutorul unei retele de ONG-uri care functioneaza la nivelul fiecarei regiuni de dezvoltare (Cluburile Asociatia Pro Democratia din Bucuresti, Iasi, Cluj si Braila, Organizatia Targoviste spre Europa, Federatia Asociatiilor de Locatari Timisoara, Organizatia Focus Eco Center si Centrul de Resurse pentru Organizatiile Nonprofit din Oltenia).

In a doua parte a proiectului se va lansa o platforma online de avertizare rapida – “Early Warning System”, sistem care va permite semnalarea problemelor pe care le intampina beneficiarii fondurilor si care, cu sprijinul expertilor din domeniu, va genera o serie de solutii la problemele sesizate.

Prin intermediul acestui proiect, Coalitia isi propune ca pe termen lung sa contribuie la intarirea rolului si capacitatii ONG-urilor de a fi deopotriva parteneri pentru institutiile implicate, cat si beneficiari ai fondurilor europene.

Documente disponibile: Anunt lansare proiect 112 pentru Fonduri Structurale.

Sursa: Stiriong

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.