Credite de pana la 100.000 euro cu dobanda subventionata pentru femeile antreprenor

EximBank, femei antreprenor, credit, dobanda subventionata

“Vom sustine si mai departe femeile care se implica in afaceri, incurajati fiind de faptul ca un procent de peste 30% din creditele cu dobanda subventionata acordate de EximBank au fost pentru IMM-uri administrate de doamne. Initiativa antreprenoriala feminina este incurajata si de Uniunea Europeana prin fonduri speciale, dorindu-se cresterea numarului de femei care isi deschid o afacere in spatiul comunitar. EximBank, pe langa acest credit exclusiv pentru femei, pune la dispozitia acestora si fonduri pentru dezvoltarea de proiecte noi, de la zero” a precizat Mircea Ionut Costea, Presedinte & CEO EximBank.

Dobanda aferenta Creditului pentru femeia antreprenor este subventionata cu 5 puncte procentuale sub nivelul pietei si este fixa pe toata durata creditarii, maximum 5 ani. De exemplu, in cazul unei firme careia in conditiile de piata ii corespunde o dobanda de aproximativ 14% pe an, prin accesarea Creditului pentru femeia antreprenor dobanda va avea o valoare de numai 9% pe an.

Creditul se acorda pentru finantarea proiectelor de investitii (incluzand o componenta de finantare pentru capital de lucru de maximum 40% din valoarea creditului) si finantarea activitatii curente a IMM, cu destinatie bine determinata (plata furnizorilor de materii prime si servicii, plata salariilor etc.).

Un alt avantaj este ca EximBank solicita numai garantia personala a cel putin unuia dintre actionari/asociati/administratori.

Banca de Export-Import a Romaniei EximBank – S.A. este o institutie specializata, prin care se deruleaza activitati de sustinere a mediului de afaceri romanesc si a tranzactiilor internationale prin instrumente financiar-bancare si de asigurari specifice. EximBank ofera finantari, cofinantari, refinantari, asigurari, reasigurari, garantii, destinate sa contribuie la dezvoltarea infrastructurii, a utilitatilor de interes public, dezvoltarea regionala, sustinerea activitatii de cercetare-dezvoltare, protectia mediului inconjurator.

In prezent EximBank are o retea formata din 9 sucursale situate in: Bucuresti, Bacau, Brasov, Constanta, Cluj, Craiova, Timisoara, Buzau si Oradea si doua agentii – in Deva si Alba Iulia.

Sursa: Banknews

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.