133 milioane de lei au fost acordate de la inceputul anului pentru “Prima Casa”

prima-casa2.jpg

Casa-Bani1Fondul National de Garantare a Creditelor pentru Intreprinderile Mici şi Mijlocii (FNGCIMM) a anuntat ca a acordat de la inceputul anului peste 1.500 de garantii, cu o valoare totala de 133 milioane lei, prin programul “Prima Casa”.

“Programul Prima Casa s-a derulat fara intreruperi, astfel ca de la inceputul anului 2016 au fost acordate un numar de peste 1.500 garantii, cu o valoare totala a garantiilor acordate de peste 133 milioane lei. Media zilnica a solicitarilor de garantare in luna ianuarie 2016 se situeaza la circa 150, iar in ultima perioada s-au inregistrat peste 240 solicitari de garantare pe zi”, arata Fondul, intr-un comunicat.

FNGCIMM a reactionat astfel la informatii transmise de Sinditatul Garantare, care in numele a 100 de angajati ai Fondului, din totalul de 160, a transmis o scrisoare deschisa preşedintelui FNGCIMM, Silvia Ciornei, solicitandu-i demisia.

In scrisoare, sindicatul arata ca prelungirea mandatului lui Ciornei, care expira la finele lunii februarie, ar echivala probabil cu “falimentul FNGCIMM”.

Fondul mai arata ca in 2016 programul Prima Casa are un plafon total de garantare de 1,69 miliarde lei şi ca toate bancile participante dispun de plafoane aprobate potrivit legii pentru acordarea de credite garantate.

Sursa: Ziarul Financiar

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.