Ai o idee de afacere si nu ai bani? Du-te la Universitate!

universitate, CIPO, proiect, investitie, idee, afacere, fonduri UE

Tinerii ieseni care vor sa-si dezvolte o afacere proprie vor putea urma cursuri de initiere si consiliere la Universitatea “Al.I. Cuza”, unde se pun in prezent bazele unei scoli de afaceri. Aici se vor putea inscrie studenti in ultimii ani de studiu, masteranzi, doctoranzi ori tineri care au absolvit studiile, cu varsta maxima de 35 de ani.

La sfarsitul cursurilor, cele mai bune 10 idei, selectate din randul primilor 200 de participanti, vor primi un capital de investitie de 10.000 de lei fiecare, pentru a fi transformate in afaceri reale. Alti 100 de participanti vor primi o bursa de 400 de lei.

Cursurile de initiere se vor desfasura pe cinci directii principale ce trebuie urmate pentru a avea o afacere de succes, abilitati ce vor fi descoperite printr-un sondaj de opinie in randul celor mai renumiti antreprenori din regiunea Moldovei.

Totodata, 15 afaceristi ieseni ii vor ghida pe tineri pe parcursul trainingului, pentru a le descoperi secretele tranzactiilor financiare, comerciale sau industriale. Initiativa organizarii acestei scoli de afaceri este parte a unui proiect european din fonduri structurale castigat de Centrul de Informare Profesionala, Orientare in Cariera si Plasament (CIPO) in parteneriat cu AVENSA, o companie ce ofera servicii de consultanta in afaceri si management pentru sectorul privat, public si ONG.

Proiectul se numeste “Centru regional pentru dezvoltarea antreprenoriatului in randul tinerilor” si se incadreaza in Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane – POSDRU, axa prioritara 3. Pentru primul an de functionare, centrul de antreprenoriat va fi finantat cu peste 300.000 de euro. In cadrul aceluiasi proiect va fi publicat un ghid despre ABC-ul afacerilor si 250 de suporturi de curs.

“Proiectul este aprobat de Minister, acum este in faza de contractare. La inceputul lunii iulie probabil vom demara proiectul”, a declarat Alma Andrei, din cadrul CIPO.

Sursa: Ziarul de Iasi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.