Arhivarea documentelor cu bani europeni

intreprinzator, sprijin, fonduri europene, documente, sistem informatic

Pentru a-si moderniza capacitatea de productie, microintreprinderile primesc bani europeni ce pot acoperi pana la 70% din valoarea eligibila a proiectului.

Sprijinul poate fi accesat in cadrul Programului Operational Regional, Axa prioritara 4, Domeniul de interventie 4.3 – Sprijinirea dezvoltarii microintreprinderilor.

Valoarea finantarii nerambursabile nu poate depasi 200.000 de euro (100.000 de euro in cazul firmelor din domeniul transportului rutier).

Cuantumul proiectului trebuie sa fie cuprins intre 20.000 de euro si 500.000 de euro, la cursul de schimb Infoeuro valabil la data depunerii cererii de finantare.

Costuri decontate

In categoria cheltuielilor eligibile intra construirea, extinderea si modernizarea spatiilor de productie sau de prestare de servicii, cele pentru crearea sau modernizarea utilitatilor generale precum alimentarea cu apa, canalizare sau energia electrica. De asemenea, se inscriu aici si cheltuielile cu achizitionarea de echipamente si tehnologii noi, dar si cele legate de sisteme IT, inclusiv a programelor informatice.

Este important de stiut faptul ca sunt decontate si costurile cu serviciile de consultanta, dar plata acestora nu poate depasi 5% din valoarea totala a proiectului. Mai pot fi achitate si cheltuielile cu publicitatea. Nu sunt eligibile costuri precum dobanda si alte comisioane aferente creditelor, achizitia de echipament second-hand, amenzi sau cheltuieli de judecata.

Sursa: Adevarul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.