Cu 38 de milioane de euro orasul Ramnicu Valcea se modernizeaza

Ramnicu Valcea, extindere, POR, proiect, cofinantare, fonduri europene

Municipiul va beneficia de o finantare totala de 38 de milioane de euro pentru realizarea mai multor obiective de infrastructura. Ieri, reprezentantul Agentiei pentru Dezvoltare Regionala (ADR) Craiova a dat unda verde pentru sumele ce vor trebui sa acopere costurile unor lucrari publice de amploare in municipiul Ramnicu Valcea.

“Evaluatorii de la Craiova ne-au dat astazi (n.r. ieri) o veste buna, aceea ca proiectul nostru a fost aprobat, si ca, incepand din aceasta vara vom putea demara lucrarile propuse”, a declarat Mircea Gutau, primarul din Ramnicu Valcea. El spune ca banii vor veni prin intermediul Programului Operational Regional 2007 – 2013, orasul reusind sa isi promoveze proiectele prin calitatea sa de Pol de Dezvoltare Urbana.

Din septembrie incep lucrarile

Edilul afirma ca, daca toate procedurile de contractare a finantarii vor merge conform programului, cel mai tarziu in luna septembrie ar trebui sa se inceapa santierul in oras.

“Vom demara lucrarile pentru un pod peste raul Olanesti care sa vina in prelungirea strazii Carol I. Este un obiectiv de care avem nevoie in termen scurt pentru a reduce aglomeratia din centrul orasului” explica primarul. seful administratiei din Ramnicu Valcea spune ca, in acelasi timp cu podul peste Olanesti, se va continua prelungirea Bulevardului Dem Radulescu.

Artera rutiera a fost proiectata sa traverseze municipiul de la Nord spre Sud, constituindu-se ca si o varianta pentru Calea lui Traian, ce, de-a lungul timpului, a devenit supra-aglomerata.

Imprumut pentru cofinantarea proiectelor

In acelasi context, reprezentantii municipalitatii anunta ca s-a lansat licitatia pentru contractarea unui imprumut in scopul cofinantarii proiectelor. “Pentru fiecare lucrare primaria trebuie sa acopere 2% din valoarea eligibila a obiectivului, plus celelalte cheltuieli neeligibile, cum ar fi studiile de fezabilitate si proiectele tehnice”, spune primarul.

Municipalitatea ar mai avea nevoie, potrivit primelor estimari de inca 200.000 de lei noi pentru cofinantare. “Vom deschide o linie de credit, pentru a ne fi mai usor sa restituim banii”, spune primarul.

Sursa: Adevarul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.