Proiectele depuse de primariile tulcene sunt nefinantate

primarii, proiecte, nefinantate, infrastructura, resurse financiare, sprijin

Vicepresedintele Consiliului Judetean Tulcea, Nicolae Chichi, a declarat ca Ministerul Agriculturii va lansa, pe data de 15 iunie, o noua sesiune de depunere de proiecte, care se va incheia la sfarsitul lunii viitoare.

Directorul ADDJ, Danut Dragan, a afirmat, in acest context, ca decizia Ministerului Agriculturii va ingreuna incercarile comunitatilor locale de atragere a finantarilor pentru dezvoltarea infrastructurii din mediul rural.

“Ce este revoltator este faptul ca sunt foarte multe proiecte care nu au primit finantare in sesiunea de la finele anului trecut, din cauza ca nu mai exista fonduri. S-au initiat demersuri catre primul-ministru si ministrul Agriculturii, pentru a se solicita suplimentari de sume, iar din punctul nostru de vedere este anormal ca, in conditiile in care sunt foarte multe proiecte bune in asteptare, sa lansezi o noua sesiune de depunere de proiecte in care vor veni peste 1.000 de proiecte in valoare de 3 miliarde de euro“, a declarat Dragan.

El a spus ca interventiile din ultimele doua saptamani pe langa autoritatile centrale nu au avut niciun ecou si ca, in aproape o luna, este foarte dificil sa refaci proiectele eligibile pentru care nu s-au mai identificat resurse financiare.

“Este trist, pentru ca toate proiectele ce sunt in asteptare vor trebui retrase si imbunatatite cu alte componente, dar intrebarea noastra este cum se vor selecta aceste proiecte in conditiile in care valoarea totala a finantarilor necesare pentru acestea este de peste 3 miliarde de euro, iar finantarea deschisa de autoritati de 700 de milioane de euro“, a mentionat Dan Dragan.

Potrivit acestuia, pe langa cele 20 de primarii tulcene nemultumite de aceasta situatie se afla si alte autoritati locale din tara, in total circa 400, care au sesizat autoritatile locale cu privire la lipsa finantarilor necesare pentru imbunatatirea infrastructurii din mediul rural.

Amintim ca ADDJ s-a constituit in august 2007 si are drept obiectiv acordarea de sprijin comunitatilor locale pentru atragerea finantarilor oferite de Uniunea Europeana.

Sursa: Portalul National de Administratie Publica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.