Conferinta de constientizare a publicului

In data de 4 septembrie 2007, la Camera de Comert si Industrie a Romaniei, a avut loc Conferinta de constientizare a publicului (implementarea IPPC -Directiva 96/61/CE privind prevenirea si controlul integrat al poluarii- in regiune), eveniment organizat in cadrul Proiectului PHARE – Asistenta tehnica pentru sprijinirea procesului de autorizare integrate.

In cadrul conferintei a fost facuta publica situatia instalatiilor industriale aflate sub incidenta Directivei IPPC, care au scadenta pentru conformare termenul de 30 octombrie 2007.

In domeniul Directivei privind prevenirea si controlul integrat al poluarii (IPPC), atentia autoritatii de mediu s-a concentrat asupra catorva directii principale printre care:

– mediatizarea si informarea operatorilor si a publicului privind necesitatea punerii in aplicare a prevederilor IPPC;

– accelerarea procesului de emitere a autorizatiilor integrate de mediu;

– inspectia si controlul instalatiilor, in scopul verificarii stadiului realizarii masurilor prevazute in planul de actiuni.

Implementarea Directivei IPPC in Romania a inceput deja de cativa ani si a fost sprijinita si prin alte proiecte sustinute din fonduri europene. Proiectul de fata, insa, se concentreaza pe probleme practice de implementare.

In campania de constientizare, care cuprinde si consultari on-line, sunt implicati reprezentanti ai operatorilor, ONG-urilor, autoritatilor administratiei publice, centrelor educationale.

Sursa: Ministerul Mediului si Dezvoltarii Durabile

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.