BCR lanseaza un credit pentru Prima Casa si reduce dobanzile la depozite

BCR, credit, Prima Casa, dobanzi, reduceri, BNR, masuri

Creditul ipotecar de retail, potrivit cu programul “Prima casa”, se adreseaza familiilor tinere ce vor sa isi cumpere o locuinta.

Pe segmentul afacerilor corporative, BCR vrea sa introduca produse concepute special pentru intreprinderile mici si mijlocii, un segment grav afectat de scaderea activitatii economice de la inceputul anului. Oferta de produse va cuprinde linii de creditare pe termen scurt si credite de investitii pe termen mediu, ambele fiind insotite de garantii puse la dispozitie de Fondul National de Garantare pentru IMM-uri.

De asemenea, BCR a scazut dobanda platita la depozitele la termen atat pentru clientii de retail, cat si pentru cei corporativi. Astfel, “in conformitate cu politica de relaxare monetara graduala a Bancii Nationale a Romaniei (BNR), BCR a redus cu pana la 1,75 puncte procentuale dobanzile platite la depozitele la termen si la conturile de economii, incepand cu 15 iunie 2009”.

“Piata bancara si-a imbunatatit lichiditatea datorita masurilor luate de BNR in ultimele saptamani, cum sunt scaderea dobanzii de referinta si a rezervei minime obligatorii. Acest fapt duce catre scaderea dobanzilor la produsele de economisire”, a explicat directorul executiv responsabil de directia de management al bilanturilor din cadrul BCR, Florian Dangl.

“Aceste reduceri ale dobanzilor bonificate la depozite se vor reflecta ulterior in scaderea dobanzilor la credite”, a spus, la randul sau, directorul executiv responsabil de directia de dezvoltare a produselor si afacerilor de retail din cadrul BCR, Sorin Mititelu.

Noile dobanzi standard bonificate la depozitele in lei ajung pana la 12% pe an, la cele in euro pana la 4,25% pe an, iar la dolari dobanda maxim bonificata este de 3% pe an. Pentru contul de economii Maxicont BCR dobanda maxim bonificata la economiile in lei este de 10,50% pe an, la cele in euro – 4,75% pe an, iar la dolari este de 2,75% pe an.

BCR, membra a grupului Erste, emite 25 tipuri de carduri de credit si de debit si are o retea nationala de peste 1.900 de bancomate (ATM) si peste 15.000 de terminale electronice operationale la comercianti pentru plata cu cardul (POS).

BCR gestioneaza active de peste 17,1 miliarde euro si are, in prezent, o retea de 651 de unitati de retail (pentru populatie si microintreprinderi) si 50 de centre de afaceri dedicate IMM-urilor si companiilor mari.

Sursa: Banknews

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.