Finantare pentru crearea portalui WebGIS al Regiunii Centru

CJ Mures, portal, proiect pilot, finantare, ADR Centru, finantare

Alaturi de judetele apartinand Regiunii Centru, la proiectul ce vizeaza intarirea capacitatii administratiilor locale in planificarea teritoriala integrata prin dezvoltarea de instrumente si baze de date utilizand tehnologia GIS, participa ADR Centru si Universitatea “1 Decembrie 1918” din Alba Iulia.

Proiectul urmareste realizarea unei baze de date centralizata la nivelul Regiunii Centru, care va fi utilizata si prelucrata cu ajutorul unor instrumente moderne pentru planificare teritoriala – tehnologia GIS. Structura bazei de date va fi stabilita in acord cu cele sase consilii judetene din Regiunea Centru.

Aceasta baza de data se doreste a fi corelata cu o harta digitala la nivelul regiunii, cu posibilitati multiple de vizualizare, analiza, interogare, finalitatea proiectului fiind crearea unui portal WebGIS al Regiunii Centru. Baza de date va facilita procesul de luare a deciziilor la nivel judetean, local si regional si va fi utila pentru realizarea unei coerente intre planificarea teritoriala la cele noua niveluri.

Valoarea estimata a proiectului este de 350.000 Euro, din care s-a solicitat pentru finantare suma de 294.000 euro, co-finantarea partenerilor este de 56.000 euro, la care Regiunea Centru participa cu 25.500 euro, fiecare consiliu judetean partener urmand sa contribuie cu suma de 5.000 euro, iar Universitatea ‘1 Decembrie 1918″ Alba Iulia cu 500 Euro.

Proiectul reprezinta o initiativa pilot la nivelul regiunilor din Romania.

Sursa: Portalul National de Administratie Publica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.